Tradiční jihoamerický čaj, který se získává z kůry stromu Tabebuia. Kůra tohoto stromu má antivirové a protiplísňové účinky, usnadňuje hubnutí a je velice bohatá na antioxidanty a minerály, jako jsou železo, vápník a hořčík. Má pozitivní vliv na regeneraci buněk a krve, stimuluje přirozenou obranyschopnost těla a pomáhá při úlevě od bolesti. Chuť čaje Lapacho je silná, přírodní a svěží, je výborná také s přídavkem citrusů. Čaj se nedoporučuje pít více než litr denně, a ne více než po dobu 6 týdnů v kuse, a pak by měla následovat čtyři týdny pauza. Těhotné ženy by čaj Lapacho neměly pít. Velice dobře jej lze použít k pití, inhalacím, a jako pleťovou masku nebo obklady.  Jak čaj lapacho připravit? 1 lžíci kůry přidejte do jednoho litru vroucí vody a nechte na mírném ohni vařit po dobu 3-5 min. Po odstavení nechte luhovat 20 minut a potom čaj vymačkeje. Vzhledem k tomu že Lapacho reaguje s kovem se doporučuje vařit jej ve skleněné nádobě pomocí plastové nebo dřevěné lžíce. To je důležité si uvědomit, že je nutná příprava čaje ve skle, porcelánu nebo keramickém (ohnivzdorném) nádobí, protože při vaření nebo na tepelném zpracování nesmí Lapacho přijít do styku s kovovými předměty, pak ztrácí většinu své léčivé vlastnosti.

kategorielapacho
Lapacho je známé také pod názvy Taheebo nebo Pau d Arco. Tento čaj je skutečně velmi pozoruhodný. Inkové v minulosti vnitřní kůry stromu Lapacho používali jako lék na všechny nemoci. V Severní a Jižní Americe je čaj Lapacho také nazýván “elixír na všechny neduhy.” Vědci prokázali, že Lapacho obsahuje látky, které brání rozvoji rakoviny, a připisují mu protinádorovou aktivitu. Posiluje také imunitní systém a čistí a chrání jej před volnými radikály. Lapacho se doporučuje se pít při chronických onemocněních jako je bronchitida, herpes, virové bradavice, kožní onemocnění), po operacích, a ve stavu vyčerpání a stresu k posílení těla. Má jemnou chuť připomínající vanilku, bez bílkovin, a proto můžete pít ve večerních hodinách.

Advertisements